diumenge, 22 de maig del 2022

Així respon la ministra Montero als valencians que demanem un nou finançament (CASTELLÓ NOTÍCIES, 18/05/2022)

El diari Levante (5 d’agost de 2021) ens informava (i això que no era el 28 de desembre, dia dels Innocents), que el Ministeri d’Hisenda presentaria el novembre de 2021, un nou model de finançament autonòmic.

L’anunci del ministeri que dirigeix la Sra. Mª Jesús Montero, coincidia amb la reclamació que el president de la Generalitat del País Valencià, Ximo Puig, sol·licità en la conferència de presidents autonòmics, perquè s’arribara ja a presentar una proposta d’un nou model, abans que acabara el 2021!!

 Com que no vull perdre el temps comentant aquesta nova innocentada, només vull recordar l’article (No mentireu ni vos enganyareu) que vaig escriure el desembre de 2020.

Però la foto que il·lustra aquest text, és molt millor que el que vaig escriure fa un any i mig. I és que la ministra Montero (com ho va fer abans el ministre Montoro), respon d’aquesta manera al desig dels valencians d’un nou finançament. I aquesta mateixa rialla, és la que la ministra Montero haurà fet, també, en rebre la recent carta del conseller Vicent Soler, on exigeix al govern de l’estat que reactive el finançament (Levante, 13 de maig de 2022). Per això no m’estranya gens, que el conseller, i amic, Vicent Soler, haja abandonat la conselleria, no sé si cansat, fastiguejat o desil·lusionat pel tracte que rebem els valencians del govern central. Però també pot ser que haja estat el president Ximo Puig qui l’haja cessat (en un intent de desvalencianitzar el Consell), pel fet que Soler sempre s’ha mantingut fidel a aquell PSPV profundament valencianista i nacionalista, que al PSOE li molestava i que per això va absorbir i anul·lar.Ja fa temps que pense que el Botànic s’ha transformat en un bonsai, pel fet que ha anat abandonant les idees i les reivindicacions dels qui van votar per un canvi i van apostar per un govern netament valencià, no doblegat a Madrid. I Vicent Soler ha estat (i és) un home fidel als seus ideals, que no s’agenolla davant el govern central i que ha hagut d’aguantar el menyspreu de la ministra Montero, com abans va haver d’aguantar el menyspreu del ministre Montoro. I és que, com deia Josep Pla, “no hi ha res de més semblant a un espanyol de dretes, que un espanyol d’esquerres”.

Si el President Puig (i també Compromís), creu que decapitant els hòmens més vàlids i més netament valencianistes, eixamplarà els seus votants, s’equivoca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

P. Oriol M. Diví (Catalunya Religió, 12/02/2024)

  Discret i senzill, atent, humil i acollidor. Aquests eren alguns dels trets més significatius del P.   Oriol M. Diví , monjo de Montserrat...

MONTSERRAT